Afbeelding
Foto: D66

D66 Diemen presenteert definitieve kandidatenlijst

Algemeen

DIEMEN - D66 Diemen heeft vandaag de definitieve kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar bekendgemaakt. De gemeenteraadsverkiezingen worden op 16 maart 2022 gehouden.

Jeroen Klaasse was al eerder verkozen tot lijsttrekker. Rick Poelwijk, de huidige fractievoorzitter van D66, staat op plek 2. van de kandidatenlijst. Hij wordt gevolgd door twee nieuwkomers op plaats 3 en plaats 4: Sarie Muijs en Onitcha Ramautarsing. Herman Berkhout en Francus Simonetti, die ook nu al in de gemeenteraad zitten, staan op plek 5 en 6. Kai de Haan, die op dit moment nog deel uitmaakt van de fractie, heeft al eerder besloten niet door te gaan als raadslid. Hij is lijstduwer op plek 18.

Lijsttrekker Jeroen Klaasse. Hij is sinds 2014 wethouder in Diemen. Klaasse: “Ik ben trots dat we voor deze verkiezingen weer een prachtige lijst hebben kunnen samenstellen. Het is echt een mix van ervaring en nieuwe krachten en een lijst met kandidaten die vanuit alle wijken komen. Met deze mensen gaan wij het verschil maken voor Diemen!”

De volledige lijst is te vinden op diemen.d66.nl.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief