Afbeelding
Foto: RIVM

Aantal coronabesmettingen in Diemen daalt

Algemeen

DIEMEN - In week 47 (22 november tot met 28 november) zijn 181 inwoners van Diemen positief getest op corona. Dit zijn er minder dan in week 46. Toen werden 210 inwoners van Diemen positief getest.

In week 47 lieten 988 inwoners van Diemen zich testen bij een GGD-testlocatie. Een week eerder lieten 1.009 inwoners van Diemen zich testen.

Dit blijkt uit cijfers die de GGD Amsterdam vanmiddag bekend heeft gemaakt.

De GGD Amsterdam duidt de cijfers.”In week 47 is het aantal positief geteste mensen in Amsterdam-Amstelland afgenomen met 3% vergeleken met de week daarvoor. In Amsterdam bleef het aantal coronameldingen vrijwel gelijk ten opzichte van de voorgaande week, in de overige gemeenten namen de aantal meldingen af. In stadsdeel Zuidoost van de gemeente Amsterdam bleef het aantal coronameldingen vrijwel gelijk ten opzichte van de voorgaande week. In stadsdelen Noord, Zuid en Centrum namen de meldingen toe en in de overige stadsdelen namen de meldingen af.”

“Het aantal inwoners binnen Amsterdam-Amstelland dat zich afgelopen week bij een GGD-testlocatie liet testen was 4% hoger dan de week ervoor. Het percentage testen met een positieve uitslag is met ongeveer 2% gedaald (naar afgerond 18%) ten opzichte van vorige week (afgerond 19%)”, aldus de GGD Amsterdam.

Uit de krant