Afbeelding

Springen van hoofdwaterleiding zorgt voor wateroverlast en schade in Diemen-Zuid

Algemeen

DIEMEN - Vanmorgen rond 03.00 uur is op de speelweide van Sportcentrum Wethouder F.B. Duran in Diemen-Zuid een hoofdwaterleiding gesprongen. Het lek leidde tot wateroverlast en schade.

Er is onder meer schade aan trottoirs en fietspaden in de omgeving van het sportcentrum. Ook is er schade op het schoolplein van De Ark.

Waternet heeft inmiddels het lek onder controle en is bezig met de reparatie. Dat kan nog enkele uren duren. Het meeste water is ook al weggestroomd. Wel is het mogelijk er op sommige plekken in de buurt tijdelijk geen drinkwater is. Meer informatie is te vinden via de storingspagina van Waternet. Bewoners die schade hebben aan hun woning, tuin of inboedel kunnen dat melden. Bewoners worden hierover door Waternet per brief geïnformeerd. Voor vragen kan contact worden opgenomen met Klantenservice van Waternet via 0900-9394.

Basisschool De Ark heeft voor vandaag de lessen afgezegd in verband met de veiligheid op het schoolplein. De verwachting is dat De Ark maandag weer opengaat. Het winkelcentrum Kruidenhof en Sportcentrum Wethouder F.B Duran zijn open. 

In verband met het risico op zandverschuivingen onder het wegdek zijn enkele voet- en fietspaden in de omgeving tijdelijk niet toegankelijk zijn. Dit wordt met afzettingen zichtbaar. Het openbaar vervoer ondervindt geen hinder.

Medewerkers van gemeente Diemen zullen vandaag aanwezig zijn in het gebied om zand en modder op te ruimen en ontstane schade aan het wegdek en groenvoorziening te herstellen.

Vragen over het lek en de reparatie van de drinkwaterleiding kunnen worden gesteld aan Waternet via 0900 9394.
Voor vragen over bestrating kan contact worden opgenomen met de gemeente Diemen via info@diemen.nl of via 020 31 44 88.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief