Afbeelding

Gemeenteraad: Jumbo Diemen-Zuid kan uitbreiden

Algemeen

DIEMEN - Supermarkt Jumbo Diemen-Zuid in winkelcentrum De Kruidenhof kan uitbreiden. De gemeenteraad is donderdagavond unaniem akkoord gegaan met het wijzigen van het bestemmingsplan Kruidenhof 26.

Jumbo Diemen-Zuid heeft behoefte aan meer ruimte. De supermarkt trekt steeds meer klanten. Dit is mede het gevolg van de oplevering van woningen in de wijk Holland Park. Er worden de komende jaren nog meer woningen in Holland Park opgeleverd. Jumbo Diemen-Zuid wordt uitgebreid op de begane grond en krijgt er op de eerste verdieping extra magazijnruimte bij. De uitbreiding op de begane grond aan de voorkant is grotendeels gepland onder de huidige luifels. Een deel van de uitbreiding komt op het parkeerterrein.

Daarnaast krijgt de supermarkt de beschikking over een deel van de zaak van Keurslagerij Piepenbrock. De slager gaat vrijwillig verder in een kleinere zaak. De slager blijft in een deel van het huidige pand.

Het aantal parkeerplaatsen op het parkeerterrein neemt af. Er zijn nu 109 parkeerplaatsen. Hieronder zijn vijf parkeerplaatsen voor gehandicapten en vier parkeerplaatsen op de huidige locatie van de kraam van Lucky’s Vispaleis. Dit worden er 82, inclusief drie parkeerplaatsen voor gehandicapten. Er komen vijf extra fietsparkeerplaatsen, waar per plaats twee extra fietsen kunnen worden gestald. Er komt daarmee plek voor 10 extra fietsen.

De kraam van Lucky’s Vispaleis die nu vlak bij Jumo Diemen-Zuid staat krijgt in de loop van volgend jaar een nieuwe plek op het parkeerterrein. Lucky’s Vispaleis verhuist naar de andere kant van het parkeerterrein, tegenover het pand waarin in het verleden de avondwinkel was gevestigd.

De uitbreiding van Jumbo Diemen-Zuid start in de loop van 2022. 

Lees meer in het DiemerNieuws van 2 december.

Uit de krant