Afbeelding
Foto: DiemerNieuws

Gemeente biedt collectieve zorgverzekering aan voor minima

Algemeen

DIEMEN - Voor inwoners van Diemen met een laag inkomen biedt de gemeente ook voor 2022 een collectieve zorgverzekering minima (CZM) aan. Deze bestaat uit een basisverzekering en een aanvullende verzekering.

Voorwaarden om mee te kunnen doen aan de collectieve zorgverzekering (CZM):

• U woont in Diemen.

• U hebt een laag inkomen tot 130% van de bijstandsnorm (met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm krijgt u meer korting op de premie).

• U hebt weinig spaargeld.

• U hebt geen betalingsachterstand bij uw huidige zorgverzekeraar.

Inwoners van Diemen met een laag inkomen die verzekerd zijn bij een andere zorgverzekeraar en willen overstappen naar de CZM van Univé kunnen dit alleen tot en met 31 december 2021 doen. Mensen die al verzekerd zijn bij Univé en willen meedoen aan de CZM kunnen tijdens het hele kalenderjaar overstappen naar de CZM.

Inwoners van Diemen met een laag inkomen zijn niet verplicht om over te stappen naar Univé. Zij kunnen zelf kijken welke zorgverzekering het beste bij hun past.  Het aanbod van Univé staat op www.gezondverzekerd.nl (selecteer de gemeente Diemen.

Voor meer informatie over de pakketten: telefoonnummer: (072) 5277622 of kijk op www.unive.nl/gemeentepakket 

Inwoners van Diemen die willen meedoen met de CZM kunnen online een aanvraag doen via www.gezondverzekerd.nl. Typ de naam van de gemeente Diemen in. Let op: aanvragen die na 31 december 2021 binnenkomen, kunnen niet meer in behandeling worden genomen. De gemeente Diemen controleert of inwoners aan de voorwaarden voldoen om met de CZM te kunnen meedoen. 

Als mensen aan de voorwaarden voldoen stuurt de gemeente de gegevens door aan Univé. Univé stuurt een nieuwe polis. 

Als mensen die een aanvraag hebben ingediend niet aan de voorwaarden voldoen worden zij voor 1 januari 2022 gebeld door een medewerker van de gemeente. Zij kunnen dan nog voor 1 januari 2022 een nieuwe zorgverzekeraar kiezen.

Voor vragen over de CZM kan van dinsdag tot en met donderdag tussen 09.00 uur en 16.30 uur gebeld worden met nummer (020) 31 44 888 (vraag naar de minimaconsulenten van team Sociale Zaken).

Uit de krant