Afbeelding
Foto: Rijkswaterstaat

A9 Gaasperdammerweg dit weekeinde in beide richtingen afgesloten

Algemeen

DIEMEN - Van vrijdagavond 26 november 21.00 uur tot maandagochtend 29 november 05.00 uur is de A9 Gaasperdammerweg in beide richtingen afgesloten tussen knooppunt Diemen en knooppunt Holendrecht. De op- en afritten worden vanaf 20.30 uur afgesloten.

Tijdens deze afsluiting krijgt de software van de tunnelsystemen een update en worden testen uitgevoerd. 

Omdat de tunnel tijdens de update niet bedienbaar is, is het in verband met de veiligheid verplicht de tunnel te sluiten. Daarnaast wordt algemeen onderhoud uitgevoerd.

Software-update
In het weekend van 26 tot 29 november voert Rijkswaterstaat verschillende updates uit voor de software van tunnelinstallaties. Deze zijn nodig voor onderhoud en voor optimalisatie van de bediening van de tunnel. Een update zelf is snel doorgevoerd. Die zijn te vergelijken met een update op een telefoon of laptop. Het meeste werk zit in het testen. Als de tunnel dicht is, doen Rijkswaterstaat en IXAS om beurten een test om te kijken of alles in de huidige situatie werkt. Vervolgens wordt de update uitgevoerd, waarna nog eens uitvoerig wordt getest of alles nog zo werkt als de bedoeling is. 

Testen luidsprekers
In het weekend wordt ook de software van de omroepinstallaties aangepast en getest. Omdat de omroeptesten voor hinderlijk geluid in de omgeving zorgen, worden die overdag uitgevoerd: op zaterdag 27 november tussen 07.00 en 12.00 uur en tussen 16.30 en 18.30 uur. En op zondag 28 november aan het eind van de middag.

Tunnelonderhoud
In de tunnel worden verschillende andere onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan bijvoorbeeld de verlichting. Buiten de tunnel worden de bermen gemaaid.

Hinder
In het weekend vinden veel werkzaamheden plaats in de tunnel, deze geven geen hinder in de omgeving. Overdag, tussen 07.00 en 19.00 uur wordt er ook buiten de tunnel gewerkt. Dit kan voor wat geluid in de omgeving zorgen. Ook de omroepinstallatie is goed te horen. 

Afsluitingen
Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren is de A9 Gaasperdammerweg afgesloten tussen knooppunt Holendrecht en knooppunt Diemen

De rijbaan richting knooppunt Diemen is afgesloten van vrijdag 26 november 21.00 uur tot maandag 29 november 05.00 uur, de op- en afritten worden vanaf 20.30 uur afgesloten. 

De rijbaan richting knooppunt Holendrecht gaat twee uur later dicht en is afgesloten van vrijdag 26 november 23.00 uur tot maandag 29 november 05.00 uur, de op- en afritten worden om 22.30 uur afgesloten. De oprit vanaf S111 Muntbergweg naar de A2 Utrecht en A9 richting Haarlem/Schiphol blijft het hele weekend open. 

De verbindingsweg van de A2 uit Amsterdam naar de A9 richting Haarlem/ Schiphol is afgesloten van vrijdag 26 november 21.00 uur tot maandag 29 november 05.00 uur. 

Omleidingen
Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A1/A10/A2 en A4. Verkeer in Amsterdam-Zuidoost wordt via verschillende routes omgeleid naar de A1 en de A2. 

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief