Afbeelding

Burgemeester Boog benoemt consul in de gemeente Diemen voor de Oorlogsgravenstichting

Algemeen

DIEMEN - Burgemeester Erik Boog heeft op 18 november Bas van Mil aangesteld als consul voor de Oorlogsgravenstichting. Van Mil is Opzichter Team Infra bij de afdeling Ruimtelijk Beheer van de gemeente Diemen.

Arie Harrewijn, Inspecteur bij de Oorlogsgravenstichting, was hierbij aanwezig.

In deze rol is Van Mil de lokale vertegenwoordiger van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Diemen en daarmee verantwoordelijk voor de in- en externe contacten met betrekking tot het onderhoud van de oorlogsgraven. In de gemeente Diemen liggen 623 Nederlandse oorlogsslachtoffers begraven. 

In bijna elke gemeente in Nederland bevindt zich wel een oorlogsgraf. De consuls spelen een belangrijke rol bij het beheer en onderhoud van deze graven. In heel Nederland ondersteunen ongeveer 340 consuls de Oorlogsgravenstichting bij de uitvoering van haar werkzaamheden. De consuls, die meestal in dienst zijn van een gemeente, worden officieel benoemd door de burgemeester.  

Over de Oorlogsgravenstichting 

De Oorlogsgravenstichting houdt de herinnering aan alle Nederlandse oorlogsslachtoffers levend bij huidige en toekomstige generaties. Dit doen wij door hun levensverhalen te verzamelen en te delen en het onderhouden van de 50.000 Nederlandse oorlogsgraven waar ook ter wereld.  

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief