Bert Timmer, fractievoorzitter van de VVD.
Bert Timmer, fractievoorzitter van de VVD. Foto: Rosanne Eijzinga

VVD stelt vragen over plannen om seniorenwoningen op OurCampus te bouwen

Algemeen

DIEMEN - De fractie van de VVD heeft aan het college van B en W schriftelijke vragen gesteld over plannen om op OurCampus in Diemen-Zuid seniorenwoningen in het betaalbare middensegment te bouwen. Die woningen komen volgens de plannen in het gebouw Campus Offices.

“Op 15 oktober 2021 troffen wij een document aan bij de informatie van het college aan de gemeenteraad met als onderwerp ‘3 e fase Campus Diemen Zuid’ waar een besluit van het college van 28 september 2021 aan ten grondslag ligt. Het gaat om plannen voor het laten ontwikkelen van seniorenwoningen in het betaalbare middensegment op een aantal locaties op de Campus Diemen Zuid. Onderdeel van de plannen is een herontwikkeling van het gebouw Campus Offices. De VVD heeft naar aanleiding van de informatie een aantal vragen”, schrijft de fractie van de VVD aan het college van B en W.

“Om welke redenen is er door het college c.q. Greystar voor gekozen om de sociale en middenhuur woningen specifiek te oormerken voor senioren? Ook jongeren hebben een grote behoefte aan dergelijke woningen. Jongeren en jong volwassenen op de campus zijn vaak aangewezen op woningen met hoge huren in de vrije sector. Daarbij zijn de contracten veelal tijdelijk. Om welke redenen acht het college de locatie campus, toch bedoeld voor jongeren, passend voor senioren? Is het college bereid om ook het scenario van niet geoormerkte woningen nader te onderzoeken c.q. te bespreken met Greystar?”, aldus de fractie van de VVD.

“Op welke wijze worden de inwoners van de complexen OurCampus, OurDomain en eventuele naastgelegen complexen van Holland Park betrokken bij het project? Houdt het college bij de participatie rekening met het feit dat de algemene voertaal bij OurCampus en OurDomain Engels is?”

De VVD wil ook weten wat de gevolgen zijn voor bedrijven. “Hoeveel bedrijven moeten er op zoek naar andere kantoorruimte door de plannen om het kantoorgebouw CDZ-Offices te herontwikkelen tot woningen? Om hoeveel FTE aan arbeidsplaatsen gaat het daarbij? Gaat het College zich inzetten om deze bedrijven voor Diemen te behouden? Zijn er nog andere verhuurders van kantoorpanden in Diemen die zich bij de gemeente hebben gemeld met plannen om hun panden om te bouwen tot woningen? Op welke wijze zijn/worden de belangen van de hurende ondernemingen bij herontwikkelingsplannen afgewogen? Ziet het college risico’s met betrekking tot het Diemense vestigingsklimaat voor bedrijven door het actief meewerken aan de herontwikkeling van bestaande kantoorpanden? Zo ja wat doet het college om deze risico’s beperken? Zo nee, waarom niet?”

Uit de krant