Afbeelding

Sv Diemen geeft uitleg over coronaregels die bij club van kracht zijn

Algemeen

DIEMEN - Het bestuur van Sv Diemen heeft aan de leden en bezoekers duidelijk gemaakt hoe de vereniging omgaat met de coronaregels. Sv Diemen geeft uitleg op de website en heeft een nieuwsbrief verstuurd.

“Wij willen vooropstellen dat wij als vereniging moeite hebben met de tweedeling die deze maatregel veroorzaakt. Wij willen een gastvrije vereniging zijn waar iedereen zich welkom en thuis voelt. Wij noemen de kantine ook wel de huiskamer van onze vereniging en daarom voelt het niet goed om te moeten controleren op het wel of niet hebben van een CTB (coronatoegangsbewijs) voor toegang. Helaas is het ook zo dat de besmettingscijfers niet de goede kant op gaan en wij de hoop hebben dat door het volgen van deze maatregelen onze spelers kunnen blijven voetballen. Daarnaast kunnen wij ook niet anders dan de richtlijnen volgen die ons zijn opgelegd door de overheid.”

“Vanaf komend weekend is het betreden van de kantine, terras, kleedkamers en sanitaire voorzieningen alleen mogelijk via de ingang aan de kant van het eerste veld. Wij verzoeken iedereen om de deuren bij de kleedkamers te gebruiken als uitgang (behalve voor jeugdspelers onder de 18 jaar en begeleiders van jeugdteams). Om dit in goede banen te leiden zullen wij dranghekken plaatsen. De vooringang en de zij-ingang zullen gesloten blijven.”

Controle

“Bij de ingang naast het eerste veld zal een controle plaatsvinden op het CTB waarbij je een stempel op je hand krijgt als je naar binnen gaat. Door het tonen van deze stempel is het niet nodig om een tweede keer je CTB te laten zien wat de snelheid van de controle zal bevorderen. Wij vragen jullie nadrukkelijk om niet in discussie te gaan met de persoon die slechts de controle uitvoert.”

“Op de trainingsdagen van maandag tot en met vrijdag zijn wij genoodzaakt om de kantine gesloten te houden omdat het ons niet lukt om op het CTB te controleren. De sanitaire voorzieningen zullen wel geopend zijn voor jeugd onder 18.”

“Let op: er is een uitzondering voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en voor vrijwilligers. Zij hoeven geen CTB te tonen en krijgen ook een stempel. Denk hierbij aan trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, arbitrage en andere vrijwilligers. Dit geldt niet voor ouders die meerijden naar wedstrijden, zij moeten wel een CTB tonen.”

“Wij hopen op ieders begrip en rekenen op jullie medewerking. We werken momenteel aan het opzetten van een pool van vrijwilligers voor de uit te voeren controles. Indien je je hiervoor wilt opgeven laat dat dan weten via vrijwilligers@svdiemen.nl”, aldus het bestuur van sv Diemen.

Uit de krant