Afbeelding
Foto: DiemerNieuws

Raadsvergaderingen met voorzorgsmaatregelen in raadszaal

Algemeen

DIEMEN - In het licht van de oplopende coronabesmettingscijfers en de daarvoor afgekondigde maatregelen heeft het presidium van de gemeenteraad van Diemen besloten dat raadsvergaderingen de komende tijd met voorzorgsmaatregelen in de raadszaal van het gemeentehuis gehouden worden. 

Dit geldt zowel voor de besluitvormende raadsvergaderingen als voor informatieve raadsvergaderingen. Andere bijeenkomsten dan raadsvergaderingen, zoals thema-avonden of commissie-overleggen vinden digitaal plaats via MS Teams.

Op deze manier is het democratische besluitvormingsproces en de bijbehorende transparantie het best te waarborgen. Om daarbij ook veilig en gezond vergaderen mogelijk te maken gelden er uiteraard nadere voorzorgsmaatregelen.

De raadsleden zullen zich houden aan de geldende hygiëne- en afstandsmaatregelen. Ze zullen mondkapjes dragen als zij zich verplaatsen en de 1,5 meter afstand weer in acht nemen. De spatschermen in de raadszaal blijven staan.

Raadsvergaderingen blijven toegankelijk voor publiek, maar daarbij geldt dat mondkapjes verplicht zijn en dat er anderhalve meter afstand gehouden moet worden. De vergaderingen zijn voor belangstellenden zoals gebruikelijk te beluisteren via de volgende link: https://gemeenteraad.diemen.nl/

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief