Afbeelding
Foto: Gerrit Alink

Wethouders op werkbezoek bij Pantar

Algemeen

DIEMEN - De wethouders Jeroen Klaasse (sport) en Matthijs Sikkes-van den Berg (werk & inkomen en duurzaamheid) zijn donderdag op werkbezoek bij Pantar geweest. Bij Pantar werken mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. In de houtwerkplaats worden delen gemaakt van de inrichting van de nieuwe sporthal aan de Prins Bernhardlaan.

De nieuwe tribune, wandelementen, jassenhaken en andere meubels komen uit de houtwerkplaats van Pantar. De gemeente Diemen heeft bij de opdracht voor de Sporthal ‘social return’ verplicht gesteld. Daarvoor heeft aannemer Wind Design & Build samenwerking gezocht met Pantar.

Wethouder Sikkes-van den Berg: “De samenwerking met Pantar is een mooi voorbeeld van social return. Dat stellen wij als gemeente verplicht voor aannemers die een opdracht voor de gemeente uitvoeren. Daarmee willen we kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt betrekken bij de uitvoering van de opdrachten. We zijn zeer tevreden over de samenwerking van de aannemer en Pantar bij dit project. Al aan het begin van de uitvoering zijn zij samen gaan kijken welke mogelijkheden er voor Pantar waren. In de houtwerkplaats zagen we hoe dat vorm heeft gekregen.”

Wethouder Jeroen Klaasse: “We zijn onder de indruk van het werk van de mensen van Pantar. Hun bijdrage geeft de inrichting van de nieuwe sporthal aan de Prins Bernhardlaan een extra lokaal tintje. De wandelementen heb ik laatst al op de wanden van de nieuwe hal in aanbouw gezien. Het wordt heel mooi. De planning is dat na de kerstvakantie in de nieuwe sporthal gesport kan worden, dan kan iedereen zien wat er bij Pantar gemaakt is.”

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief