Afbeelding

Sinterklaas arriveert op 13 november in Diemen

Algemeen

DIEMEN - Sinterklaas maakt op zaterdag 13 november een optocht met een bus door Diemen. De pieten lopen een deel van de route van de optocht. De optocht duurt van 10.00 tot 14.30 uur.

De bus met Sinterklaas vertrekt rond 10.00 uur vanuit het centrum van Diemen. De bus rijdt vanaf de Prins Mauritslaan via het Julianaplantsoen, de Willem de Zwijgerlaan, de Rode Kruislaan, de Martin Luther Kinglaan, de Tobias Asserlaan, de Arent Krijtsstraat, de Prinses Beatrixlaan en de Prins Mauritslaan. De pieten lopen een deel van de route. 

De bus arriveert om 11.00 uur bij Spoorzicht. De Pieten lopen dan heen en weer tussen de woningen Buitenlust 6 en Buitenlust 56. Daarna rijdt de bus naar Diemen-Noord, waar die om 11.15 uur arriveert. De bus rijdt door de wijk via de Buytenweg, de Hofstedenweg, Zeezigt, Meerkoet, Fregat, de Klipperweg en de Schepenweg. De pieten lopen opnieuw een deel van de route. 

Daarna rijdt de bus via de Diemerpolderweg, de Weteringweg en de Muiderstraatweg naar De Sniep. Daar arriveert de bus rond 12.25 uur. De pieten lopen vervolgens via Kriekenoord en Het Pontveer, steken daarna de Muiderstraatweg over en lopen via Mariënburg en Leliëndaal. 

De bus vertrekt daarna vanaf de Muiderstraatweg en brengt Sinterklaas via de Provincialeweg, de Elsrijkdreef en Eekholt naar Holland Park. Daar arriveert de bus rond 13.30 uur. De pieten lopen daarna via de Gerrit Rietveldsingel en het Willem Dudokhof. De bus vervolgt zijn route via de Bergwijkdreef, de Diemerdreef en de Van der Madeweg en arriveert rond 13.50 uur bij Biesbosch. De pieten lopen weer een stuk (Biesbosch, Griend en opnieuw Biesbosch). 

Daarna gaat de bus verder en arriveert rond 14.05 uur bij winkelcentrum De Kruidenhof in Diemen-Zuid. De bus daarna rijdt via de Boven Rijkersloot naar de Venserbrug. De tijden zijn richtlijnen en kunnen iets afwijken.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief