Afbeelding

Diemen beste werkgever? 

Algemeen

DIEMEN - De gemeente Diemen is een van de genomineerde organisaties voor de Beste Werkgever Award 2013.

Diemen staat op de lijst van vijftig organisaties in Nederland die in aanmerking komen voor de onderscheiding in de categorie met minder dan 1.000 medewerkers. De positie op de ranglijst is gebaseerd op de algemene tevredenheid van de medewerkers. In oktober wordt bekendgemaakt of Diemen de winnaar is.

Gemeentesecretaris Jan Dick de Kort is trots op de nominatie: "Zo 'n nominatie is echt iets voor iedereen om trots op te zijn, want de medewerkers samen zorgen voor een prettige sfeer en een professionele werkwijze." Uit recent onderzoek naar de tevredenheid van medewerkers bleek al dat Diemense ambtenaren zich erg betrokken voelen bij de organisatie, bij Diemen en bij elkaar.

De Kort verklaart: "We willen in Diemen vooral de kennis en kunde van de medewerkers benutten en mensen de ruimte bieden om eigen verantwoordelijkheid te dragen. Dat heeft blijkbaar zijn effect op het plezier van de medewerkers. Dat we het nodige aan scholing doen, mensen zelfstandig hun taken kunnen vervullen en er behoorlijk wat gebeurt in Diemen, draagt volgens mij ook bij aan onze positieve scores. Ik zie de nominatie vooral als een stimulans om op de ingeslagen weg door te gaan. Zeker nu we als gemeente in een dynamische periode terechtkomen, is het een uitdaging om die goede resultaten vast te houden."

 

Uit de krant