Afbeelding
Foto: DiemerNieuws

College: Geen ruimte voor opvang extra vluchtelingen

Algemeen

DIEMEN - Er is in Diemen geen ruimte voor de opvang van extra vluchtelingen. Dit schrijft het college van B en W in een antwoord op schriftelijke vragen van de fractie van de PvdA. 

De fractie van de PvdA stelde half september schriftelijke vragen aan het college van B en W over de mogelijkheden om vluchtelingen uit Afghanistan tijdelijk op te vangen in Diemen. 

Het college laat weten dat er momenteel geen ruimte is voor opvang van extra vluchtelingen. “Vluchtelingen zouden opgevangen kunnen worden in kleinschalige woonvoorzieningen of asielzoekerscentra (Azc’s). Voor beide soorten locaties lijken in Diemen weinig mogelijkheden te zijn. Voor kleinschalige woonvoorzieningen zijn leegstaande panden geschikt met 350 tot 700 vierkante meter bruto vloeroppervlak op fietsafstand van het centrum van de stad in of dicht bij een woonwijk met een bestemming ‘wonen’ of ‘maatschappelijk vastgoed.”, aldus het college van B en W. 

“Op locaties met de bestemmingen ‘wonen’ of ‘maatschappelijk’ is geen leegstand. De bedrijventerreinen zijn ongeschikt voor bewoning. De bestemmingsplannen staan wonen op de bedrijventerreinen ook niet toe. In Diemen is geen bouwrijpe grond waar geen bestemming voor is.”

Het college ziet het als zijn taak om te onderzoeken of er mogelijkheden zijn in Diemen om opvanglocaties te realiseren.

Uit de krant