Afbeelding

Sportcomplex krijgt mogelijk naam Sporthallen Diemen

Algemeen

DIEMEN - Het nieuwe sportcomplex aan de Prins Bernhardlaan dat in 2022 wordt geopend krijgt wellicht de naam Sporthallen Diemen.

Het sportcomplex zal bestaan uit de nieuwe sporthal en de gerenoveerde Sporthal Diemen.

De gemeente heeft aan de vijf belangrijkste gebruikers van de sporthal (volleybalvereniging Smashing ‘72, handbalvereniging sv Zeeburg, basketbalvereniging Blue Stars, korfbalvereniging DKV Victoria en Badminton Vereniging Diemen) gevraagd om een naam voor de sporthallen.

Als voorstel voor een nieuwe naam zijn van de zaalverenigingen de volgende namen ontvangen: 1: Sporthallen Diemen, hal 1 en hal 2. 2: Sportcomplex Diemen, hal 1 en hal 2. 3: Sporthallen Diemen Molenwetering (dit is een verwijzing naar de sloot tussen de oude sporthal en de Prins Bernhardlaan), sporthal Diemen (oude hal) en sporthal Molenwetering (nieuwe hal). Ook via Facebook en Instagram van Daarom Diemen is gepolst of er suggesties zijn. Hierop is geen reactie ontvangen. 

Tijdens de vergadering van de Sportraad Diemen van 20 september is het voorstel van de zaalverenigingen voorgelegd. De sportraad koos unaniem voor voorstel 1: Sporthallen Diemen; over de naamstelling van de hallen willen de grootgebruikers verder nadenken. Voorstel 2 heeft als nadeel dat de naam Sportcomplex verwarring kan geven in verband met sportpark Diemen. Voorstel 3 met de toevoeging Molenwetering kan onduidelijkheid geven omdat de naam Molenwetering niet in Diemen voorkomt, maar wel in omliggende gemeentes. Het college schaart zich achter de unanieme uitspraak van de sportraad.

Afbeelding
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief