Afbeelding

Koninklijke onderscheiding voor initiatiefnemer Holocaust Namenmonument

Algemeen

DIEMEN - Diemenaar Jacques Grishaver is vandaag benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontvangt de koninklijke onderscheiding vanwege zijn grote maatschappelijke inzet als initiatiefnemer van het Holocaust Namenmonument. De heer Grishaver ontving de onderscheiding uit handen van burgemeester Femke Halsema van Amsterdam. Burgemeester Erik Boog van Diemen was aanwezig om zijn felicitaties over te brengen.

Jacques Grishaver nam het initiatief voor het Nationaal Holocaust Namenmonument. Ongeveer 15 jaar zette de heer Grishaver zich in voor de realisatie van het monument. Het Holocaust Namenmonument herdenkt de 102.000 Nederlandse Holocaust slachtoffers die geen graf hebben. Na meer dan 75 jaar hebben nabestaanden eindelijk een plek in de stad om hun familie te herdenken.

In 2006 is de heer Grishaver benoemd tot Ridder in de Orde voor Oranje-Nassau voor zijn verdiensten voor de Stichting Nederlands Auschwitz Comité.

Vanwege zijn grote inzet voor het Nationaal Holocaust Namenmonument is Jacques Gishaver nu bevorderd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Orde van Oranje-Nassau.

De onderscheiding wordt verleend aan personen die zich lange tijd persoonlijk verdienstelijk hebben gemaakt voor de maatschappij, de Staat of het Koninklijk Huis. Er zijn zes graden in de Orde van Oranje-Nassau: Ridder Grootkruis, Grootofficier, Commandeur, Officier, Ridder en Lid.

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief