Afbeelding
Foto: DiemerNieuws

‘Diemen veert op’ fonds om verenigingen te stimuleren na corona

Algemeen

DIEMEN - De gemeente roept een fonds in het leven om Diemense verenigingen en evenementenorganisatoren te stimuleren weer activiteiten te organiseren voor de inwoners. 

In de coronaperiode hebben ze veel minder activiteiten voor hun leden of andere inwoners kunnen organiseren en soms hebben ze ook financieel een moeilijke tijd gehad. Vanwege die belangrijke rol van de verenigingen en evenementen in de Diemense samenleving besloten gemeenteraad en college de verenigingen te ondersteunen bij het opstarten wanneer de coronamaatregelen versoepeld zijn. 

In de coronaperiode heeft de gemeente Diemen al veel verenigingen bij wijze van tegemoetkoming verschuldigde huur kwijtgescholden en de verenigingen en organisatoren op allerlei manieren met raad en daad geholpen. Na de moeilijke coronaperiode wil de gemeente hen nu een steuntje in de rug geven bij de herstart. Met bijdragen uit het fonds kunnen de clubs en vrijwilligers de draad weer oppakken. Het is de bedoeling dat Diemen weer gaat bruisen en dat de verenigingen en evenementen weer hun samenbindende rol voor de Diemense inwoners gaan spelen.

Het ‘Diemen veert op’ fonds staat open voor alle direct of indirect gesubsidieerde instellingen in Diemen. Ze kunnen plannen indienen om het verenigingsleven weer op gang te helpen of het contact met de leden of met andere inwoners van Diemen te versterken. Aanvragen om een bijdrage uit het fonds kunnen vanaf nu schriftelijk, met een begroting worden ingediend. Tenminste twee weken voor de beoogde activiteit. Voor het ‘Diemen veert op’ fonds is 100.000 euro beschikbaar. Het fonds loopt vooralsnog tot 1 maart 2022. Daarna zal bezien worden of voortzetting nodig is.

Uit de krant