Afbeelding
Foto: Politie Diemen/Ouder-Amstel.

Inleveractie wapens gaat vandaag van start

Algemeen

DIEMEN - In het kader van de landelijke campagne om wapens in te leveren kunnen ook inwoners van Diemen vanaf vandaag tot en met 17 oktober hun wapens inleveren. 

Dit kan van 9.00 uur tot 17.00 uur op het politiebureau in Diemen aan de D.J. den Hartoglaan en op een aantal andere politiebureaus in de regio Amsterdam. De inleveractie maakt deel uit van de Week van de Veiligheid. Het is ook een vervolg op de succesvolle inleveractie van vorig jaar.

De inleveractie geldt voor alle wapens zoals vuurwapens en (kap)messen. Ook antieke wapens en verzamelingen kunnen worden ingeleverd. De meeste wapens kunnen worden ingeleverd door deze zelf in een wapenbox te doen. Vanwege de veiligheid worden onder andere pistolen, geweren en handgranaten opgehaald door de politie in burger. Bij de vuurwapens zal ook onderzoek worden gedaan om vast te stellen of het wapen is gebruikt bij een misdrijf.

Meer informatie over het inleveren van wapens en de locatie van de inleverpunten is te vinden op www.amsterdamontwapent.nl

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief