Afbeelding
Foto: Politie Diemen/Ouder-Amstel.

Inleveractie wapens gaat maandag van start

Algemeen

DIEMEN - In het kader van de landelijke campagne om wapens in te leveren kunnen ook inwoners van Diemen van 11 tot en met  17 oktober hun wapens inleveren. 

Dit kan van 9.00 uur tot 17.00 uur op het politiebureau in Diemen aan de D.J. den Hartoglaan en op een aantal andere politiebureaus in de regio Amsterdam. De inleveractie maakt deel uit van de Week van de Veiligheid. Het is ook een vervolg op de succesvolle inleveractie van vorig jaar.

“We zien het wapenbezit de laatste jaren flink toenemen, vooral onder jongeren en jongvolwassenen. Dat zorgt dat er ook meer incidenten zijn waar wapens bij zijn betrokken, ook in Diemen helaas. De impact en de gevolgen van wapenincidenten zijn enorm: zowel voor de slachtoffers en hun omgeving, als voor de daders”, aldus de gemeente.

Burgemeester Erik Boog: “Jongeren denken vaak dat het stoer is om een wapen te dragen. Of dat ze een wapen nodig hebben om zich te verdedigen. Ze staan meestal niet stil bij de risico’s van wapenbezit. De gevolgen van steekincidenten zijn groot. Niet alleen voor het slachtoffer en diens omgeving. Ook voor de dader, omdat die een strafblad krijgt. Het moet niet normaal zijn om een mes of ander wapen te dragen. Daarom doet Diemen mee aan de landelijke inleveractie. Een veilig Diemen begint bij veilig opgroeien en daar horen geen wapens bij.”

Inleveractie

De inleveractie en geldt voor alle wapens zoals vuurwapens en (kap)messen. Ook antieke wapens en verzamelingen kunnen worden ingeleverd. De meeste wapens kunnen worden ingeleverd door deze zelf in een wapenbox te doen. Vanwege de veiligheid worden onder andere pistolen, geweren en handgranaten opgehaald door de politie in burger. Bij de vuurwapens zal ook onderzoek worden gedaan om vast te stellen of het wapen is gebruikt bij een misdrijf.

Meer informatie over het inleveren van wapens en de locatie van de inleverpunten is te vinden op www.amsterdamontwapent.nl

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief