Afbeelding

Aantal coronabesmettingen in Diemen daalt fors

Algemeen

DIEMEN - In week 38 (van 20 september tot en met 26 september) zijn elf inwoners van Diemen positief getest op het coronavirus. In week 37 waren dit er nog 35. In week 36 werden 43 inwoners van Diemen positief getest.

In week 38 lieten 340 inwoners van Diemen zich testen bij een GGD-testlocatie. In week 37 lieten 441 inwoners van Diemen zich testen.

Dit blijkt uit cijfers die de GGD Amsterdam bekend heeft gemaakt.

De GGD Amsterdam duidt de cijfers: “In week 38 is het aantal positief geteste mensen in Amsterdam-Amstelland afgenomen met 39% vergeleken met de week daarvoor. Het aantal coronameldingen in de verschillende gemeenten volgden afgelopen week allen dezelfde dalende trend, behalve in Aalsmeer waar het lage aantal positieve meldingen ongeveer gelijk bleef. In Amsterdam zagen we het aantal coronameldingen in de stadsdelen dalen, behalve in stadsdeel Centrum.”

“Het aantal inwoners van Amsterdam-Amstelland dat zich de afgelopen week bij een GGD-testlocatie liet testen was 28% lager dan de week ervoor. Het percentage testen met een positieve uitslag daalde naar 6,4%. In alle gemeenten werd afgelopen week minder getest en binnen de gemeente Amsterdam daalde het aantal testen in alle stadsdelen”, aldus de GGD Amsterdam.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief