Afbeelding

Pro Rail legt dit weekeinde deel tunnel voor spooronderdoorgang aan

Algemeen

DIEMEN - Een deel van de tunnel van de toekomstige spooronderdoorgang bij het station in het centrum wordt dit weekeinde aangelegd. Het gaat om het dak van de tunnel.

Pro Rail is afgelopen nacht begonnen met de werkzaamheden. De rails op de plek van de voormalige spoorwegovergang zijn verwijderd. Er worden nu werkzaamheden uitgevoerd die nodig zijn voor het plaatsen van het deel van de tunnel op de plek van de voormalige spoorwegovergang. De tunnel wordt vannacht geplaatst.

Nadat het dak van de tunnel is aangebracht worden de rails weer geplaatst. Vervolgens worden de rails ingereden zodat de treinen er vanaf maandagochtend weer veilig overheen kunnen rijden.

Er wordt zondagmiddag aan de kant van het centrum van Diemen een voetgangersbrug aangelegd die parallel zal lopen aan het spoor. Hierdoor kunnen reizigers het perron waar de treinen in de richting van Weesp stoppen bereiken.

Geen treinen

In verband met de werkzaamheden rijden er tot en met maandag 27 september 02.00 uur geen treinen tussen Amsterdam Muiderpoort en Weesp. De NS zet bussen in. De bussen stopen aan beide zijden van de tijdelijke spoorwegovergang.

Uit de krant