Afbeelding
Foto: Pixabay

Diemenaren kunnen hulp krijgen bij aanvragen coronatoegangsbewijs

Algemeen

DIEMEN - Vanaf zaterdag 25 september moet iedereen vanaf 13 jaar het coronatoegangsbewijs laten zien om openbare plekken zoals bijvoorbeeld de horeca, evenementen en het theater te bezoeken. Iedereen vanaf 14 jaar moet daarbij ook een identiteitsbewijs laten zien. Een coronatoegangsbewijs krijg je als je volledig bent gevaccineerd, een geldig herstelbewijs hebt of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud. Veel mensen gebruiken de Cornoacheck-app of een geprint coronatoegangsbewijs. Als dat niet lukt, kunnen Diemenaren daarbij hulp krijgen.

Voor mensen die de Coronacheck-app niet kunnen gebruiken, zijn er diverse andere mogelijkheden. Zo kunnen zij met hun DigiD een geprint coronatoegangsbewijs regelen via de website coronacheck.nl. Wie nog geen DigiD heeft, kan deze online aanvragen. Via de helpdesk van CoronaCheck, 0800 – 1421 kan dat ook zonder DigiD, met het burgerservicenummer (BSN) en postcode. Tot slot is het mogelijk om via www.testenvoortoegang.org, of 088-7770809, een toegangsbewijs te regelen zonder DigiD.

Hulp bij het aanvragen van een coronatoegangsbewijs

Als het niet zelf lukt om een coronatoegangsbewijs te regelen, kunnen mensen het landelijke telefoonnummer 0800-1351 bellen. Zij kunnen ook hulp krijgen van vrijwilligers van Welzijn Diemen en Diemenvoorelkaar.

Neem contact op met Daniëlle Hendriks van het Leef en Leerpunt in Huis van de Buurt ’t Kruidvat in Diemen Zuid: 06- 507 164 04. Of loop binnen op donderdag tussen 14.30 en 15.30 uur voor hulp bij het maken van een coronatoegangsbewijs.

Diemenvoorelkaar kan ook helpen. Bel met 020-314 47 00 op maandag t/m donderdag tussen 9.30 en 12.30 uur. Er kan dan een vrijwilliger naar u toe komen of een afspraak met u maken in de Brede HOED.

Toezicht

Vanaf 25 september zijn ondernemers, verenigingen en andere organisaties zelf verantwoordelijk om te controleren op juist gebruik van het coronatoegangsbewijs. De gemeente houdt steekproefsgewijs en risicogericht toezicht op de handhaving van de spelregels van het coronatoegangsbewijs. Iedereen krijgt de tijd om de nieuwe maatregelen goed in te voeren.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief