Yeliz Yildiz-Kaya.
Yeliz Yildiz-Kaya. Foto: GroenLinks Diemen

GroenLinks Diemen: ‘Hoe ondersteunt Diemen gedupeerden toeslagenaffaire?’

Algemeen

DIEMEN - GroenLinks Diemen wil zeker weten dat de gemeente zich voldoende inzet om gedupeerden van de toeslagenaffaire in Diemen te ondersteunen. Daarom heeft GroenLinks Diemen het college gevraagd of zij in beeld hebben om hoeveel mensen het in Diemen gaat en op welke manier zij worden ondersteund.

“De 2Doc documentaire ‘Alleen Tegen de Staat’ (uitgezonden op 20 september 2021 door de VPRO) maakt indrukwekkend duidelijk welk onmenselijk leed de gedupeerden in de toeslagenaffaire is aangedaan. De vijf vrouwen die vertellen wat zij hebben meegemaakt, laat zien hoe zij nog altijd kampen met de gevolgen “, aldus GroenLinks

Yeliz Yildiz-Kaya, raadslid GroenLinks Diemen: “Het feit dat er is geselecteerd op buitenlandse achternamen, dat vragen en klachten niet werden gehoord, is zeer zorgelijk. Wij zijn zeer geraakt door de verhalen en betreuren dat ook inwoners van Diemen door de Rijksoverheid in de kou zijn gezet. Daarom vinden wij het extra belangrijk dat deze mensen door hun eigen gemeente gehoord en geholpen worden.”

“Ook in augustus 2020 stelde GroenLinks Diemen al vragen over het beleid van de gemeente met betrekking tot gedupeerden van de toeslagenaffaire. Dit keer hebben we ook gevraagd of het college op de hoogte is of er gedupeerden zijn die hebben afgezien van ondersteuning en wat hier de redenen voor waren. Maar ook hoe de gemeente ervoor gaat zorgen dat alle gedupeerden in beeld komen en hoe de gemeente verder vorm gaat geven aan de ondersteuning van de slachtoffers van de toeslagenaffaire.”

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief