Afbeelding
Foto: Pixabay

Aantal coronabesmettingen in Diemen neemt af

Algemeen

DIEMEN - In week 37 (van 13 tot en met 19 september) zijn 36 inwoners van Diemen positief getest op corona. In week 36 waren dit er 43.

442 inwoners van Diemen hebben zich in week 36 op corona laten testen. In week 36 lieten 553 inwoners van Diemen zich testen.

Dit blijkt uit cijfers die de GGD Amsterdam vanmiddag bekend heeft gemaakt.

De GGD Amsterdam duidt de cijfers: “In week 37 is het aantal positief geteste mensen in Amsterdam-Amstelland afgenomen met 30% vergeleken met de week daarvoor. In de gemeente Uithoorn bleef het aantal positieve testen vrijwel gelijk, in Ouder-Amstel en Diemen daalde het aantal positieve testen licht en in de overige gemeenten nam het aantal meldingen afgelopen week significant af. Binnen Amsterdam nam het aantal meldingen af in alle stadsdelen.”

“Vanaf heden publiceren we alle positieve testen, dus ook de positieve testen die door de andere testaanbieders zijn afgenomen. Dit betekent dat - in tegenstelling tot wat het RIVM publiceert - de reizigerstesten wél meegenomen worden, zodat we het complete beeld van COVID-meldingen kunnen weergeven.”

“Het aantal inwoners binnen Amsterdam-Amstelland dat zich afgelopen week bij een GGD-testlocatie liet testen was 19% lager dan de week ervoor. Het percentage testen met een positieve uitslag daalde naar 7,8%. In de gemeente Uithoorn werd afgelopen week vrijwel evenveel getest als de week ervoor, in Ouder-Amstel werd meer getest en in de overige gemeenten werd afgelopen week minder getest. Binnen de gemeente Amsterdam daalde het aantal testen in alle stadsdelen”, aldus de GGD Amsterdam.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief