Afbeelding
Foto: Politie Diemen/Ouder-Amstel.

Politie zoekt getuigen van geweldsmisdrijven

Algemeen

DIEMEN - De politie is op zoek naar een man die donderdagavond tussen 20.30 uur en 20.55 uur op de Overdiemerweg diverse strafbare feiten heeft gepleegd. Hij heeft mensen mishandeld en twee minderjarigen van hun fiets beroofd.

De politie is op zoek naar getuigen, maar mogelijk zijn er ook meer slachtoffers die zich nog niet gemeld hebben bij de politie.

De politie laat weten dat het erop lijkt dat de verdachte willekeurig te werk is gegaan. Hij heeft in ieder geval een minderjarige jongen en volwassen man mishandeld die op de Overdiemerweg fietsten. Ook heeft de verdachte een man bedreigd in dezelfde omgeving. Verder is bekend dat de verdachte geweld heeft gebruikt tegen twee minderjarigen en zo hun fietsen heeft gestolen. Dit zijn een gele Batavus en blauwe Cortina. De politie heeft gisteravond uitgebreid gezocht naar de verdachte, maar deze niet meer aangetroffen. Ook de fietsen zijn niet meer aangetroffen.

De politie beschikt over het volgende signalement van de verdachte: het gaat om een blanke, kale man met een smal postuur en grote ogen. Hij heeft een grote schaafwond op zijn voorhoofd. Hij droeg een wit of grijs shirt en legerkisten.

Getuigen
De recherche van de politie Diemen heeft de zaak in onderzoek en wil weten wie de verdachte is. Zij komt graag in contact met getuigen en/of betrokkenen. Mensen die iets gezien hebben, de fietsen hebben gevonden of over beelden beschikken kunnen contact opnemen via telefoonnummer: 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0900-7000.

Uit de krant