Afbeelding

Ouderenpartij Diemen: Verleng parkeertijd in blauwe zone

Algemeen

DIEMEN - De fractie van de Ouderenpartij Diemen heeft drie amendementen ingediend voor het parkeerbeleidsplan. De gemeenteraad neemt morgenavond een besluit over het parkeerbeleidsplan.

In een van de amendementen stelt de Ouderenpartij Diemen voor om de maximale parkeerduur in de blauwe zone te verlengen naar vier uur (met uitzondering van de Arent Krijtsstraat). Nu mogen automobilisten twee uur in de blauwe zone parkeren. In een tweede amendement stelt de Ouderenpartij Diemen voor om de maximale parkeerduur in de blauwe zonde te verlengen naar drie uur. Opnieuw geldt hier een uitzondering voor de Arent Krijtsstraat.

Peter Prins, fractievoorzitter van de Ouderenpartij Diemen: “Maximaal 2 uur parkeren in de blauwe zone wordt door veel bezoekers en mantelzorgers van ouderen en gehandicapten als te kort ervaren. Uit de in 2020 gehouden parkeerenquête blijkt dat 463 (van de 985) ondervraagden de parkeerduur naar 4 uur willen uitbreiden en dat nog eens 330 ondervraagden de parkeerduur naar 3 uur willen uitbreiden. Het onderzoeksbureau dat de parkeerenquête heeft uitgevoerd heeft geadviseerd dit over te nemen. Het college van B en W heeft dit advies niet heeft overgenomen. De gemeenteraad kan dit alsnog kan regelen in het voorliggende parkeerbeleidsplan.”

In een derde amendement stelt de Ouderenpartij Diemen voor om betaald parkeren voor houders van een invalidenparkeerkaart bij winkelcentrum Diemerplein af te schaffen. Prins: “Onze fractie heeft in de afgelopen 8 jaar  veel afkeurende reacties ontvangen over het betaald parkeren voor gehandicapten; om deze reden heeft deel van de 436 invalidenparkeerkaarthouders besloten buiten Diemen te gaan winkelen waardoor koopkracht bij de Diemense winkeliers weglekt. Ook heeft een deel van de 436 invalidenparkeerkaarthouders besloten om het verenigingsleven te beëindigen en dat buiten Diemen voort te zetten, wat nadelig is voor het Diemense verenigingsleven.”

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief