Afbeelding
Foto:

Voorstelling Change The Game in Theater de Omval

wo 15 sep 2021, 12:07 Algemeen

DIEMEN - In Theater de Omval vindt op zaterdag 18 september (aanvang 20.30 uur) een bijzonder project plaats: Change The Game, een gewaagde multidisciplinaire fysieke voorstelling die de politieke kaders van onze maatschappij onderstreept: determinisme, sociale klasse, migratie en burgerschap. Deze voorstelling is gebaseerd op de succesvolle graphic novel Un monde en pièces van Gaspard & Ulysse Gry.

Het is een voorstelling van K&A (Karla Isidorou & Alexandra Bellon) en een co-productie van K&A en Theater Ins Blau.

K&A transformeert deze 2D leeservaring naar een “totaalervaring”. Deze schaakwereld komt tot leven op het podium en op film met negen internationale fysieke performers en prikkelende technologische middelen. Via een koptelefoon hoort het publiek de ruisende geluiden van een stedelijk landschap die zich vermengen met een energieke soundscape van percussie. Toespraken, dialogen zowel als de verborgen gedachten van de personages manipuleren de gedachten van de toeschouwer. Op een eigen telefoon ontvangt het publiek via een speciaal ontwikkelde webapplicatie, berichten die de personages met elkaar uitwisselen en het krijgt zelfs toegang tot de personages achter de schermen dankzij beveiligingscamera’s. Met deze uitdagende enscenering wordt het publiek in het midden van New Ebony gedropt. Wie heeft het spel in handen?

Inwoners van Diemen kunnen vanaf heden de spelers als schaakstukken tegenkomen in de straten tijdens performatieve interventies.

Kaarten zijn te koop via https://www.theaterdeomval.nl/voorstellingen/?id=1616