Afbeelding
Foto: Pixabay

Aantal coronabesmettingen in Diemen neemt iets af

Algemeen

DIEMEN - In week 35 (van 30 augustus tot en met 5 september) zijn 35 inwoners van Diemen positief getest op het coronavirus. In week ging het om 37 inwoners van Diemen. 

In week 35 lieten 335 inwoners van Diemen zich testen bij een GGD-testlocatie. In week 34 lieten 282 inwoners van Diemen zich testen.

Dit blijkt uit cijfers die de GGD Amsterdam bekend heeft gemaakt.

De GGD Amsterdam duidt de cijfers. “In week 35 is het aantal door de GGD positief geteste mensen in Amsterdam-Amstelland afgenomen met 4% vergeleken met de week daarvoor. In de gemeenten Aalsmeer en Amstelveen nam het aantal meldingen toe, in Diemen en Ouder-Amstel bleef het aantal meldingen vrijwel gelijk en in de overige gemeenten nam het aantal meldingen af. Binnen Amsterdam nam het aantal meldingen toe in de stadsdelen Centrum, Noord, Oost en Zuid en West. In de overige stadsdelen nam het aantal meldingen af.”

“Het aantal inwoners binnen Amsterdam-Amstelland dat zich afgelopen week bij een GGD-testlocatie liet testen was 23% hoger dan de week ervoor. Het percentage testen met een positieve uitslag daalde naar 11,1%. In alle gemeenten werd afgelopen week meer getest als de week ervoor. Binnen de gemeente Amsterdam werd in stadsdeel Zuidoost vrijwel evenveel getest als vorige week en steeg het aantal testen in alle overige stadsdelen”, aldus de GGD Amsterdam.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief