Afbeelding
Foto: Pixabay

Lichte toename van coronabesmettingen in Diemen

Algemeen

DIEMEN - In week 34 (van 23 augustus tot en met 29 augustus) zijn 37 inwoners van Diemen positief getest op het coronavirus. Dat zijn er twee meer dan in week 33. Toen werden 35 inwoners van Diemen positief getest.

In week 34 lieten 282 inwoners van Diemen zich testen bij een GGD-testlocatie. In week 33 waren dat er 301.

Dit blijkt uit cijfers die de GGD Amsterdam vanmiddag heeft bekendgemaakt.

De GGD Amsterdam duidt de cijfers. “In week 34 is het aantal positief geteste mensen in Amsterdam-Amstelland afgenomen met 5% vergeleken met de week daarvoor. In de gemeenten Aalsmeer en Diemen nam het aantal meldingen licht toe en in de overige gemeenten nam het aantal meldingen af. Binnen Amsterdam nam het aantal meldingen toe in de stadsdelen Oost, Centrum en West. In de overige stadsdelen nam het aantal meldingen af.”

“Het aantal inwoners binnen Amsterdam-Amstelland dat zich afgelopen week bij een GGD-testlocatie liet testen was 5% hoger dan de week ervoor. Het percentage testen met een positieve uitslag daalde naar 14,7%. In de gemeente Amsterdam, Aalsmeer en Ouder-Amstel werd afgelopen week meer getest dan de week ervoor en in de overige gemeenten nam het aantal testen af. Binnen de gemeente Amsterdam steeg het aantal testen in alle stadsdelen”, aldus de GGD Amsterdam.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief