Diemer festijn sept 2009
Diemer festijn sept 2009

Kermis gaat door

Algemeen

DIEMEN - Rondom het gemeentehuis wordt van dinsdag 7 tot en met zaterdag 11 september een kermis gehouden. 

Er zullen zo’n 25 attracties op het kermisterrein staan. De openingstijden van de kermis zijn: dinsdag van 15.00 tot 22.00 uur, woensdag van 14.00 tot 22.00 uur, donderdag van 15.00 tot 22.00 uur, vrijdag van 15.00 tot 23.00 uur en zaterdag van 14.00 tot 23.00 uur.

Het kermisterrein wordt afgesloten met behulp van hekken. Er komt een in- en uitgang aan de kant van de Prins Mauritslaan, bij de ingang van het parkeerterrein. Er zullen wel een aantal coronamaatregelen van kracht zijn. Bezoekers van de kermis dienen 1,5 meter afstand van elkaar te houden, zich aan de looproutes te houden en worden verzocht om hun handen te ontsmetten.  

Veel inwoners van Diemen zullen verheugd zijn over het doorgaan van de kermis. In juni werd al bekend dat het Diemer Festijn dit jaar niet doorgaat. Vorig jaar gingen het Diemer Festijn en de kermis beide niet door. Maar door de versoepeling van de coronamaatregelen kan de kermis dit jaar dus wel doorgaan.

Een woordvoerder van de gemeente liet onlangs aan het DiemerNieuws weten dat de gemeente in gesprek was met de exploitant van de kermis over de precieze invulling van een coronaproof kermis. Hij voegde eraan toe dat de gemeente er met een positieve insteek naar keek.

Uit de krant