De uitreiking in 2020
De uitreiking in 2020

GroenLinks Diemen organiseert verkiezing voor het Groene Lintje

Algemeen

DIEMEN GroenLinks Diemen organiseert voor de derde keer de verkiezing voor het Groene Lintje. Met het Groene Lintje waardeert GroenLinks mensen of organisaties die zich sterk maken voor een groen en duurzaam Diemen.

De inwoners van Diemen mogen bepalen naar wie dat lintje gaat: wie is de groenste inwoner van Diemen in 2021? GroenLinks Diemen vindt aandacht voor het milieu, juist ook op lokaal niveau, van groot belang. Met grote én kleine duurzame initiatieven wordt de leefomgeving van de inwoners van Diemen stap voor stap beter.

Iedereen in Diemen die zich als persoon of via een organisatie inzet voor natuur, milieu of duurzaamheid in Diemen komt in aanmerking. Maar ook een Diemens bedrijf of organisatie die extra aandacht heeft voor het milieu kan worden aangemeld.

Eerdere winnaars

Vorig jaar ontving Hennie van der Linden namens de organisatie Pantar het Groene Lintje. Pantar werd voorgedragen omdat “Er door deze organisatie in Diemen publiekelijk veel wordt afgeschoffeld, gemaaid en geharkt. Alle waardering”. 

In 2019 kwam uit drie genomineerde kandidaten Vahe Baghdasaryan als winnaar naar voren. Vahe was door zijn achterbuurman genomineerd omdat hij zijn volledig betegelde achtertuin in een bloemenzee had omgetoverd. Daarmee liet Vahe zien dat je een groener Diemen kunt bereiken door bij jezelf te beginnen.

Aanmelden

Alle Diemenaren en Diemenezen kunnen een persoon of een organisatie aanmelden die volgens hem of haar een groen lintje verdient. Dit kan door een mail te sturen aan lintje@groenlinksdiemen.nl. Natuurlijk graag met een korte motivatie waarom deze persoon in aanmerking komt voor het lintje.

Ook staat GroenLinks op 28 augustus met een smoothiefiets op het marktplein in Diemen. Terwijl mensen hun eigen biologische smoothie fietsen, kunnen ze aangeven wie de groenste inwoner van Diemen is. Tot 19 september 2021 kunnen mensen of organisaties worden aangemeld.

Verkiezing

Het bestuur en fractie van GroenLinks Diemen bespreken de inzendingen en maken eind september bekend welke drie personen en/of organisaties in aanmerking komen. Dan start de echte verkiezing: de inwoners van Diemen kunnen via een stemtool bepalen wie van deze drie genomineerden het lintje krijgt.

Uitreiking

GroenLinks Diemen reikt het lintje half oktober 2021 uit en zorgt ervoor dat deze persoon of organisatie op een mooie manier in het zonnetje wordt gezet.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief