Rick Moen en Johan van Leijenhorst.
Rick Moen en Johan van Leijenhorst.

Ondernemers verheugen zich op nieuwe plek op plein

Algemeen

DIEMEN - Ondernemers Johan van Leijenhorst en Rick Moen krijgen half oktober een nieuwe plek op het plein bij de kerk Sint Petrus’ Banden.

Het plein voor en naast de kerk Sint Petrus’ Banden op de Hartveldseweg wordt heringericht. Voor de kerk zijn planten aangebracht, paden aangelegd en bankjes geplaatst. De parkeerplaats is kleiner geworden.

Johan van Leijenhorst staat bijna 32 jaar met zijn haringzaak op de Hartveldseweg, Rick Moen staat 15 jaar met zijn bloemenzaak Mooi! By Rick op de huidige plek.

Van Leijenhorst en Moen kijken uit naar hun nieuwe plek. Van Leijenhorst: “Mijn zaak wordt een aantal meters naar achteren verplaatst. Dus in de richting van de parkeerplaats. De zaak komt daardoor verder van het fietspad af te liggen. Dat is goed voor de veiligheid van mijn klanten. Door de coronamaatregelen kunnen er maar enkele klanten tegelijk in mijn zaak naar binnen. De andere klanten moeten buiten wachten. Zij staan vlak naast het fietspad. Ouders die met hun kinderen wachten moeten goed opletten dat hun kinderen niet op het fietspad gaan staan. Ook op mijn nieuwe plek zal ik een statafel en een tafel met enkele stoelen voor de zaak zetten.”
Van Leijenhorst heeft veel klanten die regelmatig naar zijn zaak komen. “Ik heb niet alleen klanten uit Diemen, maar ook uit plaatsen in de regio. Zij kopen hier vis en maken een praatje met elkaar. Het is hier altijd heel gezellig.”

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant