HC Diemen trainde de afgelopen seizoenen op de velden van DKV Victoria en TVDZ.
HC Diemen trainde de afgelopen seizoenen op de velden van DKV Victoria en TVDZ.

Ook tweede veld van Hockeyclub Diemen krijgt verlichting

Algemeen

DIEMEN - Hockeyclub Diemen krijgt de beschikking over verlichting bij het tweede veld op sportpark De Diemen. 

“In eerdere onderzoeken naar Flora en Fauna is de strook langs de noordelijke kant van sportpark De Diemen geïdentificeerd als vliegroute van vleermuizen. In deze onderzoeken is een aantal kaders opgesteld over de lichthinder op deze strook. Het tweede hockeyveld ligt het dichtst bij deze strook, waardoor nader onderzoek nodig was voordat er verlichting kon worden toegepast op dit tweede veld”, laat het college van B en W weten.

“Tijdens de uitwerking van de opdracht tot herinrichting van het Sportpark heeft de sportveld-verlichtingsleverancier Oostendorp een lichtplan opgesteld met een oplossing waardoor er binnen de normen trainingsverlichting op het tweede hockeyveld mogelijk is. Deze oplossing valt buiten de scope van de huidige opdracht tot herinrichting van het sportpark”, aldus het college.

“In het herinrichtingsproject van het sportpark heeft zich tijdens de uitwerking een kans voorgedaan om trainingsverlichting toe te voegen bij het tweede hockeyveld. Dit zorgt ervoor dat de nieuwe hockeyvereniging haar trainingscapaciteit in de avonduren verdubbelt. Daarnaast wordt de stoppenkast in de kantine vervangen en voorzien van een update, omdat de nieuwe aansluitingen in de kantine en van onder andere de waterberging en de bediening van het waterveld op de huidige stoppenkast niet veilig kunnen worden weggewerkt. Het betreft in totaal een scopewijziging van de originele opdracht tot herinrichting van het sportpark ter waarde van €50.000,-, waarvan circa €5.000 voor de stoppenkast. Door de uitbreiding van de verlichting nu mee te nemen, anticiperen we op de toekomst waarin de hockeyvereniging deze extra trainingscapaciteit nodig gaat hebben en profiteert de gemeente van schaalvoordeel, omdat de sportverlichtings-leverancier reeds op het sportpark aanwezig is. In de derde kwartaalbrief wordt dit voorgelegd aan de raad.”

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief