Afbeelding
Foto: Pixabay

Aantal coronabesmettingen in Diemen neemt opnieuw fors af

Algemeen

DIEMEN - Het aantal inwoners van Diemen dat positief is getest op corona is de afgelopen week opnieuw afgenomen. In week 31 (van 2 tot en met 8 augustus) werden 37 inwoners van Diemen positief getest op corona. In week 30 werden 62 inwoners van Diemen positief getest. In week 29 ging het om 121 inwoners van Diemen.

In week 31 hebben 342 inwoners van Diemen zich laten testen, in week 30 waren dat er 501.

Dit blijkt uit cijfers die de GGD Amsterdam vanmiddag heeft bekend gemaakt.

De GGD duidt de cijfers. “In week 31 is het aantal positief geteste mensen in Amsterdam-Amstelland afgenomen met 15% vergeleken met de week daarvoor. In de gemeenten Aalsmeer en Amstelveen nam het aantal meldingen licht toe, in de gemeente Ouder-Amstel bleef het aantal meldingen gelijk en in de overige gemeenten nam het aantal meldingen af. Binnen Amsterdam nam het aantal meldingen licht toe in de stadsdelen Zuidoost en Noord, in de overige stadsdelen nam het aantal meldingen af.”

“Het aantal inwoners binnen Amsterdam-Amstelland dat zich afgelopen week bij een GGD-testlocatie liet testen was 20% lager dan de week ervoor. Het percentage testen met een positieve uitslag steeg naar 15,8%. In de gemeente Ouder-Amstel nam het aantal testen toe en in de overige gemeenten nam het aantal testen af. Binnen de gemeente Amsterdam werd in alle stadsdelen een afname in testen waargenomen”, aldus de GGD.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief