Afbeelding
Foto:

Zomerschool in De Kersenboom start maandag

Algemeen

DIEMEN - In brede school De Kersenboom in Plantage de Sniep gaat op maandag 9 augustus de zomerschool van start.

Stichting Florente Basisscholen organiseert met ondersteuning van de gemeente Diemen een zomerschool voor leerlingen die extra leerondersteuning kunnen gebruiken. De zomerschool start op maandag 9 augustus en duurt tot en met vrijdag 20 augustus.

De zomerschool is gratis en bestemd voor kinderen die na de zomervakantie in groep 7 of 8 beginnen. Ouders konden hun kinderen tot 11 juni opgeven voor de zomerschool. 

Stichting Florente is verantwoordelijk voor vijf basisscholen in Diemen: Noorderbreedte, De Octopus, De Ark, Het Atelier en De Kersenboom. Hans Ploeg, directeur-bestuurder van Stichting Florente: “Er doen dagelijks zo’n twintig kinderen mee aan de zomerschool. De lessen worden gegeven door leraren die in dienst zijn bij Stichting Florente. Die leerkrachten leveren dus een deel van hun vakantie in. Zij krijgen daar wel een vergoeding voor. De zomerschool vindt twee weken lang, vijf dagen per week plaats. Op maandag, dinsdag en donderdag van 09.00 tot 14.00 uur en op woensdag en vrijdag van 09.00 tot 13.00 uur.”

Lees verder in de digitale editie

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief