Afbeelding

Aantal coronabesmettingen in Diemen daalt fors

Algemeen

DIEMEN - In week 29 (van 19 juli tot en 25 juli) zijn 121 inwoners van Diemen positief getest op het coronavirus. In week 28 waren dit er nog 232.

Er zijn in week 28 796 inwoners van Diemen bij een GGD-testlocatie op corona getest. In week 28 waren dat er veel meer: 1.285.

Dit blijkt uit cijfers die de GGD in Amsterdam vanmiddag heeft bekend gemaakt.

De GGD in Amsterdam duidt de cijfers: “In week 29 is het aantal positief geteste mensen in Amsterdam-Amstelland afgenomen met 57% vergeleken met de week daarvoor. In alle gemeenten nam het aantal meldingen af. De gemeenten Uithoorn, Aalsmeer en Ouder Amstel bevonden zich binnen het risiconiveau ‘Ernstig’ en de overige gemeenten bevonden zich binnen het risiconiveau ‘Zeer Ernstig’. Binnen Amsterdam nam het aantal meldingen af in alle stadsdelen en alle stadsdelen bevonden zich binnen het risiconiveau ‘Zeer Ernstig’.”

“Het aantal inwoners binnen Amsterdam-Amstelland dat zich afgelopen week bij een GGD-testlocatie liet testen was 50% lager dan de week ervoor. Het percentage testen met een positieve uitslag daalde naar 17,7%. In alle gemeenten nam het aantal testen af. Binnen de gemeente Amsterdam werd in alle stadsdelen een afname in testen waargenomen. Er worden relatief minder mensen getest in Nieuw-West, Zuidoost en Noord in vergelijking met de overige stadsdelen”, aldus de GGD.

Uit de krant