Afbeelding

231 inwoners van Diemen vorige week positief getest op corona

Algemeen

DIEMEN - In week 28 (van 12 tot en met 18 juli) zijn 231 inwoners van Diemen positief getest op het coronavirus. In week 27 werden 174 inwoners van Diemen positief getest op het coronavirus. In week 26 gingen het om 18 inwoners van Diemen.

In week 28 hebben 1.283 inwoners van Diemen zich laten testen bij een GGD-testlocatie. Vorige week waren dit er 1.036. 

Dit blijkt uit cijfers die de GGD Amsterdam heeft bekendgemaakt.

De GGD Amsterdam licht de cijfers toe: “In week 28 is het aantal positief geteste mensen in Amsterdam-Amstelland toegenomen met 24% vergeleken met de week daarvoor. In de gemeenten Amsterdam en Diemen nam het aantal meldingen toe en in de overige gemeenten nam het aantal meldingen af. Alle gemeenten bevonden zich binnen het risiconiveau ‘Zeer Ernstig’. Binnen Amsterdam nam het aantal meldingen toe in alle stadsdelen en alle stadsdelen bevonden zich binnen het risiconiveau ‘Zeer Ernstig’.”

“Het aantal inwoners binnen Amsterdam-Amstelland dat zich afgelopen week bij een GGD-testlocatie liet testen was 143% hoger dan de week ervoor. Het percentage testen met een positieve uitslag nam toe naar 23%. In alle gemeenten nam het aantal testen toe. In de gemeente Amsterdam werd in alle stadsdelen een toename in testen waargenomen. Er worden relatief minder mensen getest in Nieuw-West, Zuidoost en Noord in vergelijking met de overige stadsdelen”, aldus de GGD.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief