De bouw van het clubgebouw op Sportpark Spoorzicht.
De bouw van het clubgebouw op Sportpark Spoorzicht. Foto: HKD

sv Diemen bestaat 90 jaar en is een vitale vereniging

Algemeen

DIEMEN - sv Diemen bestond op vrijdag 16 juli 90 jaar. De club heeft in die periode een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Voorzitter Henk van der Weele vertelt dat sv Diemen het lustrum in oktober hoopt te vieren. Dat is ook het moment dat sv Diemen volgens de huidige planning de beschikking krijgt over een vierde veld.

Net als elders in het land was er begin vorige eeuw ook in Diemen veel belangstelling voor de voetbalsport. De jeugd van Diemen voetbalde heel vaak op het nieuwe gemeentelijke sportveld aan de Ouddiemerlaan, net over de Diemerbrug. Op die plek ligt tegenwoordig de Anne Frankwijk.

Een aantal inwoners van Diemen speelde toen al enige tijd met het idee om een voetbalclub op te richten. De ideeën kregen vorm in de kapperszaak van de heer H.J. Muller aan de Hartveldseweg. In de bovenzaal van café De Kroon aan de Muiderstraatweg werd op 16 juli 1931 DVAV opgericht. Die afkorting stond voor Diemer Voetbal- en Atletiek Vereniging. Muller was de bedenker van de naam. Hij kwam uit Groningen en had inspiratie opgedaan door de naam van de plaatselijke vereniging GVAV. GVAV werd in de jaren vijftig van de vorige eeuw een profclub en kreeg later de huidige naam: FC Groningen.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant