Afbeelding

Hoogste punt nieuwe sporthal

Algemeen

DIEMEN - Bij de bouw van de nieuwe sporthal aan de Prins Bernhardlaan is het hoogste punt bereikt. Een mijlpaal om bij stil te staan. Wethouder Jeroen Klaasse van sport en cultuur deed dat vrijdag 16 juli op de plek waar straks de huidige sporthal en de nieuwe sporthal met elkaar verbonden worden door de nieuwe kantine.

Onlangs is hier de centrale trap geplaatst naar de eerste verdieping van de nieuwe sporthal. Wethouder Klaasse knipte een lint door aan de voet van de trap om de mijlpaal van het behalen van het hoogste punt van het gebouw te markeren. Directeur Roelof Wind van Wind Design & Build was daar ook bij. “Een jaar geleden, op 21 juli 2020 om precies te zijn, ondertekenden directeur Roelof Wind en ik het contract voor de duurzame bouw van de nieuwe en renovatie van de bestaande sporthal”, memoreerde Klaasse. “Het is bijzonder dat we, na het slaan van de eerste paal in maart, nu al kunnen vieren dat het hoogste punt van de sporthal bereikt is.”

Bij het ontwerp waren de sportverenigingen die veel gebruikmaken van de sporthal nauw betrokken. Het nieuwe sportcomplex biedt veel extra mogelijkheden voor de lokale sportverenigingen. De twee sportzalen worden duurzaam gebouwd en verbouwd. De nieuwe sporthal wordt energieneutraal en de bestaande sporthal bijna geheel energieneutraal.

De nieuwe sporthal is naar verwachting eind 2021 gereed, de oplevering van de renovatie van de bestaande sporthal is medio 2022 gepland. Gedurende de bouw en renovatie blijft er altijd één sporthal beschikbaar voor gebruik. Ook de omgeving van het sportcomplex wordt aangepakt. Voor de buurt en de kinderen van BSO Popeye en brede school De Nieuwe Kring komt er een vernieuwd speelterrein naast de sporthal. In het ontwerp is veel ruimte voor groen naast voldoende parkeerplaatsen voor de auto en de fiets.

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief