Afbeelding
Foto: RIVM

174 inwoners van Diemen afgelopen week positief getest op corona

Algemeen

DIEMEN - In week 27 (van 5 tot en met 11 juli) zijn 174 inwoners van Diemen positief getest op het coronavirus. Dit is een enorme stijging in vergelijking met week 26. Toen werden 18 inwoners van Diemen positief getest. Dit blijkt uit cijfers die de GGD in Amsterdam bekend heeft gemaakt.

In week 27 lieten 1.034 inwoners van Diemen zich testen op het coronavirus. In week 26 waren dit er 472.

De GGD Amsterdam duidt de cijfers: “In week 27 is het aantal positief geteste mensen in Amsterdam-Amstelland toegenomen met 754% vergeleken met de week daarvoor. In alle gemeenten nam het aantal meldingen toe en alle gemeenten bevonden zich binnen het risiconiveau ‘Zeer Ernstig’. Binnen Amsterdam nam het aantal meldingen toe in alle stadsdelen. Stadsdeel Zuidoost bevond zich binnen het risiconiveau ‘Ernstig’ en de overige stadsdelen bevonden zich binnen het risiconiveau ‘Zeer Ernstig’.”

“Het aantal inwoners binnen Amsterdam-Amstelland dat zich afgelopen week bij een GGD-testlocatie liet testen was 143% hoger dan de week ervoor. Het percentage testen met een positieve uitslag nam toe naar 23%. In alle gemeenten nam het aantal testen toe. In de gemeente Amsterdam werd in alle stadsdelen een toename in testen waargenomen. Er worden relatief minder mensen getest in Nieuw-West, Zuidoost en Noord in vergelijking met de overige stadsdelen.”

Uit de krant