Afbeelding

‘Gaan ook in Diemen scholen dicht door lerarentekort?’

Algemeen

DIEMEN De fractie van de PvdA maakt zich zorgen over een mogelijk tekort aan onderwijzend personeel en vraagt zich af of dit ook in Diemen speelt. De fractie heeft daarover vragen gesteld aan het college van B en W.

De aanleiding voor vragen luidt aldus: “Vanuit het onderwijsveld komen er verontrustende berichten over een goede start na de zomervakantie. Enkele Amsterdamse scholen dreigen niet open te kunnen gaan door gebrek aan leerkrachten. Het tekort is met 20 procent toegenomen.
Volgens de grote steden profiteren randgemeenten meer van de miljarden overheidssteun, met gevolg dat zittende leerkrachten weggelokt worden middels betere secundaire arbeidsvoorwaarden. Op dit moment worden er al daar alle zeilen bij gezet om het programma rond te krijgen. In plaats van een lesdag moet er soms gekozen worden voor een alternatief. Veel sport of cultuur. Uiteraard ook van belang, maar niet als vervanging van lesstof.

En nu vraagt de PvdA zich af of dit probleem ook in Diemen speelt, of er ook in Diemen leerkrachten worden weggelokt, of er zicht is op de situatie na de zomer en of er ook scholen gesloten dreigen te worden als gevolg van een lerarentekort. Verder vraagt de fractie of er, als de problemen er zijn of komen, er zzp’ers ingezet kunnen worden en of ouders vroegtijdig worden geïnformeerd.

Uit de krant