Afbeelding
Foto: Trudy Kroese

Diemer Festijn gaat opnieuw niet door

Algemeen

DIEMEN - Het Diemer Festijn 2021 gaat niet door. Dit heeft de Stichting Diemer Festijn besloten. Ook vorig jaar ging het Diemer Festijn niet door. Toen was het organiseren van het evenement niet mogelijk vanwege de coronamaatregelen.

Stichting Diemer Festijn geeft uitleg over het besluit: “Als bestuur van Stichting Diemer Festijn hebben wij ook voor dit jaar helaas moeten besluiten om het Diemer Festijn niet te laten plaatsvinden. De veiligheid van onze bezoekers en onze vrijwilligers staat voorop. De omstandigheden waarbinnen wij ons feest kunnen organiseren zijn nog te onduidelijk en bieden onvoldoende basis om dit evenement te laten doorgaan. Wij willen en kunnen hier niet te lichtvaardig mee omgaan.”

Begroting

“Daarnaast zijn wij ook niet in staat om onze begroting rond te krijgen. We vonden het niet gepast in deze tijd van de door ons zeer gewaardeerde sponsors een financiële bijdrage te vragen”, aldus Stichting Diemer Festijn.

“Het Diemer Festijn bestaat uit meerdere onderdelen met verschillende organisatoren. Wij, als Stichting Diemer Festijn, zijn verantwoordelijk voor het avondprogramma in de feesttent, de kindermiddag, de seniorenmiddag, de lampionnenoptocht, de kramenmarkt, de bingo en het vuurwerk. Deze activiteiten gaan dus helaas niet plaatsvinden in 2021. De kermis, de vrijmarkt (kleedjesmarkt), de Veiligheidsdag en de Gemeentedag vallen niet onder de verantwoordelijkheid van onze organisatie. Het is dan ook niet aan ons om hier al dan niet uitspraken over te doen”, aldus de Stichting Diemer Festijn.

De Stichting Diemer Festijn gaat ervan uit dat zij het feest in 2022 (van 6 tot en met 10 september) weer op een normale manier kan en mag organiseren.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief