Afbeelding

Aankomend weekend geen treinverkeer van en naar Diemen

Algemeen

DIEMEN Er rijden van vrijdag 25 juni (01:00 uur) tot en met maandag juni (05: 00 uur) geen treinen van en naar het station in het centrum van Diemen. Dit in verband met het aanbrengen van van de fundering van het huidige spoor. De NS zetten dan vervangend vervoer in. Reizigers kunnen gebruik maken van bussen die bij haltes op de tijdelijke weg bij de tijdelijke spoorwegovergang stoppen. Er komen bij deze haltes mobiele OV-checkpoints die het makkelijk maken voor reizigers om in- en uit te stappen.

Dat er geen treinverkeer is, heeft te maken met het plaatsen van damwanden en funderingspalen voor de bouw van de spooronderdoorgang. Daardoor is er veel overlast, laat ProRail, dat samen met de Combinatie Mobilis-Hegeman Ouddiemerlaan de werkzaamheden uitvoert, weten: “We gaan damwanden intrillen, en betonnen palen heien. Dit gebeurt op de plek waar straks de spooronderdoorgang komt. Deze funderingswerkzaamheden zorgen helaas voor veel geluids- en trillingsoverlast: deze werkzaamheden zullen we zoveel mogelijk overdag en in de avond uitvoeren.”
De funderingswerkzaamheden duren nog tot en met 13 juli.

Overige werkzaamheden

Verder zijn de NS deze tijd bezig met het aanleggen van het riool en het inrichten van een nieuwe technische ruimte. In deze technische ruimte bevinden zich veel technische- en andere voorzieningen waarop het station draait. Ook wordt het definitieve spoordek wat gaat dienen als dak van de onderdoorgang voorgebouwd. Al deze werkzaamheden vinden overdag plaats.

Voor actuele reisinformatie: www.ns.nl

Uit de krant