Op de foto v.l.n.r. wethouder Jeroen Klaasse,
Tom Overtoom en Roderik Groot.
Op de foto v.l.n.r. wethouder Jeroen Klaasse, Tom Overtoom en Roderik Groot. Foto:

Zomersportweek winnaar Sportinitiatief Diemen 2021

Algemeen

DIEMEN - Het idee van Tom Overtoom en Roderick Groot voor een Zomersportweek is verkozen tot winnaar van de Challenge Sportinitiatief Diemen 2021. 

Vernieuwende sportinitiatieven in Diemen konden met de Challenge een geldbedrag winnen om het initiatief uit te voeren. In de Zomersportweek aan het einde van de zomervakantie worden op Sportpark De Diemen activiteiten georganiseerd voor de jeugd van 5 tot en met 12 jaar. Daarbij staan sport en plezier centraal. 

De tweede prijs is voor de Landtraining van zwemvereniging de Meeuwen en SMC Holland Park. Hipkidz van Onpoint Dancelab, Popschool Diemen en Muziekschool Diemen wint de derde prijs.

Woensdag overhandigde wethouder Jeroen Klaasse van sport en recreatie de eerste prijs aan Tom Overtoom en Roderick Groot. 

Challenge sportinitiatief Diemen 2021

Veel sportverenigingen en organisaties in Diemen zijn supporter van het Sportakkoord en zetten zich in voor een sportief en actief leven voor alle Diemenaren. Om dat kracht bij te zetten is de Challenge uitgeschreven voor vernieuwende sportinitiatieven op basis van samenwerking. De winnaar ontvangt €2.500,- voor de uitvoering van het initiatief. De winnaars van de tweede en derde prijs ontvangen respectievelijk €1.500,- en €1.000,-. 

Zomersportweek 

Aan het einde van de zomervakantie – 16 tot en met 18 augustus – organiseren Tom Overtoom (oud profvoetballer) en Roderick Groot (vakdocent lichamelijke opvoeding) samen met diverse sportverenigingen een gevarieerd en uitdagend aanbod voor kinderen in de leeftijd van 5 tot en met 12 jaar. “Ons doel is om kinderen in Diemen met plezier te laten bewegen en zoveel mogelijk kinderen te verbinden aan een sportvereniging. Wij willen elke dag een vereniging uitnodigen om de kinderen in kleine groepjes kennis te laten maken met de sport door middel van een clinic of masterclass.”

Mooie aanvulling op het sportaanbod

“De zomersportweek vormt een mooie aanvulling op het sportaanbod voor de jeugd in Diemen”, aldus wethouder Jeroen Klaasse namens de jury. De tweede plaats is voor de Landtraining van zwemvereniging De Meeuwen en SMC Holland Park. In de zomer gaan zij samen buitentrainingen organiseren voor leden en niet-leden. Hipkidz van Onpoint Dancelab, Popschool Diemen en Muziekschool is op de derde plaats geëindigd. HipKidz is een talentenprogramma voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar met als slotstuk een optreden op het Wereldfestival Diemen in 2022.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief