Afbeelding

Aantal coronabesmettingen in Diemen licht gedaald

Algemeen

DIEMEN - Er zijn in week 22 (31 mei t/m 6 juni) 28 inwoners van Diemen positief getest op het coronavirus. In week 21 waren dit er nog 32.

Er hebben zich in week 22 442 inwoners van Diemen op corona laten testen. In week 21 waren dit er nog 334.

Dit blijkt uit cijfers die de GGD in Amsterdam zojuist heeft bekendgemaakt.

De GGD duidt de cijfers: “In week 22 is het aantal positief geteste mensen in Amsterdam-Amstelland afgenomen met 28% vergeleken met de week daarvoor. In Ouder-Amstel en Amstelveen bleef het aantal meldingen min of meer gelijk, in Aalsmeer nam het aantal meldingen toe en in de overige gemeenten nam het aantal meldingen af. Aalsmeer bevindt zich boven het risiconiveau ‘Ernstig’, de overige gemeenten bevinden zich boven het risiconiveau ‘Zorgelijk’. Binnen Amsterdam nam het aantal meldingen af in alle stadsdelen en bevinden alle stadsdelen zich op het risiconiveau ‘Zorgelijk’.”

“Het aantal inwoners binnen Amsterdam-Amstelland dat zich afgelopen week bij een GGD-testlocatie liet testen was 8% lager dan de week ervoor. Het percentage testen met een positieve uitslag nam af naar 5,9%. In Aalsmeer, Diemen en Amstelveen werd de afgelopen week een toename in testen waargenomen omdat de testbus van de GGD in deze gemeenten aanwezig was. In de overige gemeenten werd afgelopen week minder getest vergeleken met de week ervoor. In de gemeente Amsterdam werd in stadsdeel Zuidoost, waar een testbus van de GGD aanwezig was, meer getest als de week ervoor. In de overige stadsdelen werd een afname in testen waargenomen. Er worden relatief minder mensen getest in Nieuw-West en Zuidoost in vergelijking met de overige stadsdelen”, aldus de GGD.

Uit de krant