Afbeelding

Uitbreiding Omval met OBA weer stap dichterbij

Algemeen

DIEMEN - De uitbreiding en verbouwing van Theater de Omval wordt uitgevoerd door SBB Ontwikkelen en Bouwen. Deze week ondertekende wethouder Jeroen Klaasse van kunst en cultuur het contract met Dobias Bloem, productiedirecteur van SBB. 

Dat deden zij op een toepasselijk plek: de theaterzaal van De Omval. Straks is dat de grote zaal, want met de uitbreiding krijgt niet alleen de Diemense vestiging van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA Diemen) een mooie ruimte in De Omval, er komt ook een kleinere multifunctionele theaterzaal bij. De planning is dat na de zomer gestart kan worden met de werkzaamheden. Architect Sjoerd Soeters van PPHP, die ook het huidige theater ontwierp, maakte het ontwerp. Naast de uitbreiding aan de achterzijde, worden diverse ruimtes in het bestaande deel van Theater de Omval nog beter geschikt gemaakt voor de verschillende gebruikers en wordt Grand Café Blauw in de foyer opgeknapt.

Positief geluid

Wethouder Jeroen Klaasse kijkt uit naar de culturele huiskamer die Diemen straks in het centrum heeft. “Het uitbreiden van het aanbod in De Omval is een positief geluid na een donkere periode voor de cultuursector. De deuren van het theater en de bibliotheek moesten in verband met de coronamaatregelen immers lange tijd gesloten blijven. De verbouwing geeft een impuls aan het gebouw. Daarmee ontstaat in het centrum van Diemen een culturele huiskamer waar cultuur, kennis en informatie voor iedereen laagdrempelig toegankelijk is. Een plek waar zeven dagen per week van vroeg tot laat iets te doen is voor Diemenaren van alle leeftijden.”

Dobias Bloem van SBB is blij met de opdracht in Diemen. Het bijna 90-jarige bedrijf heeft een veelzijdige portfolio waar hij de uitbreiding en verbouwing van het theater graag aan toevoegt. “Wij doen heel diverse projecten en dit project past daar heel goed tussen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we er samen met de gemeente Diemen, Theater de Omval en OBA Diemen een geslaagd project van maken.”

Als alles volgens planning verloopt, wordt er vanaf de tweede helft van september gebouwd. De activiteiten in Theater de Omval zullen zoveel mogelijk doorgaan tijdens de verbouwing. De opening van de uitgebreide en verbouwde Theater de Omval en OBA Diemen wordt medio 2022 verwacht.

Uit de krant