Afbeelding

Corona zorgt voor veranderingen in de toeristische sector

Advertorial

Zoals ook vorig jaar al duidelijk werd, hebben de internationale reisbeperkingen gezorgd voor een (tijdelijke) stijging van het toerisme in Nederland. Het merendeel van de vakantiegangers bleef (noodgedwongen) in eigen land. Dit zorgde er echter wel voor dat de toeristische sector een zeer goed hoogseizoen heeft kunnen draaien. Ook dit jaar is de verwachting dat veel Nederlanders kiezen voor een vakantie in eigen land. Accommodaties zoals campings, hotels en vakantieparken kunnen hierdoor de Corona-schade nog wat beperken.

Bestemmingen die normaal gesproken relatief veel buitenlandse toeristen ontvangen, hebben echter wel te maken met een aanzienlijke daling van het toerisme. Met name bekende bezienswaardigheden in Noord Holland zoals de Keukenhof, Zaanse Schans, Volendam en Amsterdam zien een aanzienlijke daling van bezoekers. Niet alleen komen er weinig buitenlandse toeristen meer, ook een gedeelte van de Nederlanders vermijd momenteel liever deze normaal gesproken drukke plekken.

Steden als Deventer, Maastricht, Zwolle, Groningen en Arnhem lijken juist meer bezoekers te kunnen verwelkomen. Door de tijdelijke 1.5 meter maatschappij kiezen we namelijk liever voor wat minder drukke steden. Op termijn zal naar verwachting de toeristische verdeling echter weer normaliseren. Bekende bestemmingen zoals Amsterdam en de omliggende bezienswaardigheden zullen weer ouderwets populair gaan worden. Wel is gebleken dat Nederlanders zich meer bewust zijn geworden van de mooie gebieden en leuke steden in Nederland.

Uit de krant