Cherenety Kloet
Cherenety Kloet

Diemen zoekt nieuwe kinderburgemeester

Algemeen

DIEMEN - De gemeente Diemen vindt het belangrijk om goed te luisteren naar de mening van kinderen en jongeren. Daarom worden ze actief betrokken bij gemeentelijke plannen en de lokale democratie. Dat gebeurt onder andere door een Kinderraad en door een kinderburgemeester.

Nu is Cherenety Kloet kinderburgemeester, maar zij neemt afscheid. Daarom zoekt de gemeente nu weer een nieuwe kinderburgemeester. De kinderburgemeester vertegenwoordigt alle kinderen in Diemen. Hij of zij is voorzitter van de Kinderraad en helpt zo mee plannen te bedenken om Diemen leuker te maken voor kinderen. Hij of zij ondersteunt burgemeester Boog, legt bezoekjes af aan organisaties in Diemen, bijvoorbeeld bij de brandweer en politie, en verricht openingen bij evenementen. 

Wie het leuk vindt om op deze manier iets voor de kinderen in Diemen te betekenen, kan zich kandidaat stellen. Woon je in Diemen en zit je volgend schooljaar in groep 7 of 8? Meld je dan snel aan en leg in een brief uit waarom jij een schooljaar lang de meest geschikte kinderburgemeester van Diemen zou zijn. Uiteindelijk zal de Kinderraad besluiten wie de nieuwe kinderburgemeester wordt. Stuur je mail vóór 14 juni 2021 naar het bestuurssecretariaat van de gemeente Diemen: bestuurssecretariaat@diemen.nl.

Uit de krant