Afbeelding

Veel aandacht voor duurzaamheid bij herinrichting sportpark

Algemeen

DIEMEN - Deze zomer wordt Sportpark De Diemen opnieuw ingericht. Aannemersbedrijf Van Wijlen B.V. heeft de opdracht gekregen om de werkzaamheden uit te voeren. De planning is dat de sportverenigingen op het sportpark hun competities vanaf september op de nieuwe sportvelden kunnen starten.

Met de herinrichting komen er op Sportpark De Diemen twee hockeyvelden, een handbalveld, een half voetbalveld en een beachveld bij. Daarbij blijven flora en fauna beschermd, het wandelpad rond het sportpark intact en de groene buffer tussen sportvelden en wijk behouden. Door de herinrichting met veel aandacht voor duurzaamheid is het sportpark klaar voor de toekomst en blijven de sportvoorzieningen in een groeiend Diemen op peil. Op termijn kunnen circa 800 meer sporters op het sportpark hun sport beoefenen dan nu. 

Duurzaam

Bij de aanbesteding speelde duurzaamheid een belangrijke rol. Eén van de twee hockeyvelden wordt een waterveld. Van Wijlen besteedt veel aandacht aan de waterbeheersing op het sportpark en zorgt dat deze klimaatadaptief wordt. De aannemer legt daarbij een duurzaam waterbergingssysteem aan, waarbij regenwater wordt opgevangen om het hockeywaterveld te besproeien. 

Voor het instrooien van de kunstgrasvelden wordt circulair infillzand gebruikt. Ook andere materialen die vrijkomen worden zoveel mogelijk hergebruikt in het sportpark zelf, of als dat niet mogelijk is elders. Om de CO2-uitstoot zoveel mogelijk te beperken wordt gebruik gemaakt van zero-emissie waterstofauto’s. De machines en gereedschappen die bij het werk worden gebruikt draaien op HVO-diesel, een 100% duurzame dieselvervanger. Ten slotte wordt er veel aandacht besteed aan het voorkomen van de verspreiding van infillmateriaal en microplastic van de kunstgrasvelden in de omgeving.

De start van de werkzaamheden staat gepland voor begin juli. Als alles volgens planning verloopt, worden de nieuwe sportvelden uiterlijk 1 september opgeleverd, de overige werkzaamheden voor 1 oktober 2021.

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief