Afbeelding
Foto: Marquis Palmer

Organisatie Wereldfestival Diemen doet mee aan collecte Prins Bernhard Cultuurfonds

Algemeen

DIEMEN - Van 28 mei tot en met 5 juni doet de Stichting Roots and Wings, de organisator van het Wereldfestival Diemen, mee aan de jaarlijkse actie van het Prins Bernhard Cultuurfonds. 

In totaal collecteren 1182 organisaties in het hele land om geld op te halen voor lokale cultuur en natuur. De collecte is dit jaar voor de tweede keer mobiel, via appjes, mailtjes en social media. De opbrengst van de actie is voor de organisaties die actievoeren. 

De Stichting Roots and Wings voert actie om geld in te zamelen voor een groter podium bij het Wereldfestival in 2022. De Stichting Roots and Wings heeft als doel het bijeenbrengen van verschillende culturen binnen de samenleving en het bevorderen van de onderlinge saamhorigheid tussen de verschillende culturen, door middel van het organiseren van evenementen en culturele activiteiten voor zowel kinderen als volwassenen.

Met de organisatie van het kleurrijke popfestival Wereldfestival komt de Stichting Roots and Wingstegemoet aan een vraag vanuit veel inwoners uit Diemen. Na een onderzoek van citymarketing Daarom Diemen bleek dat men graag, naast de Nederlandse cultuur, meerdere culturen en nationaliteiten vertegenwoordigd wil zien in een (nieuw) evenement in Diemen. Het festival biedt een gevarieerd programma op het gebied van zang, dans en muziek. Bij de wereldmarkt kunnen culinaire hapjes en drankjes genuttigd worden en kan men shoppen voor fair trade en handgemaakte producten en diensten vanuit alle windstreken. De opening wordt jaarlijks verricht door burgemeester Erik Boog. Het Wereldfestival gaat dit jaar niet door vanwege de coronamaatregelen.

Tot nu toe konden de dansgroepen niet op het podium dansen, omdat het niet groot genoeg was door onder andere de apparatuur nodig voor het geluid. De kinderen dansten dan op het plein voor het podium. De Stichting Roots and Wings hoopt met de opbrengst van de actie het geld bij elkaar te halen voor een groter podium bij het Wereldfestival in 2022. Zodoende kunnen de kinderen toch de unieke ervaring krijgen om op een podium op te treden.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds organiseert al sinds 1946 de Anjeractie. Het is de oudste collecte van Nederland. Ieder jaar collecteren honderden organisaties voor hun vereniging én voor het Cultuurfonds. Vorig jaar is de actie voor het eerst mobiel georganiseerd: geen bussen en collectanten meer langs de deur. Het Cultuurfonds gaat op diezelfde voet verder. Het is veiliger voor de collectantén makkelijker voor de organisatie. Er is nog steeds grote noodzaak om lokale cultuurorganisaties te steunen. Vandaar dat het Cultuurfonds de hele netto opbrengst weer teruggeeft aan de organisaties die collecteren.

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief